Ontdek alle grand details

Ontdek alle grand details

In 1856 arriveert de 22-jarige A.W. Krasnapolsky in Amsterdam. Met een kleermakersdiploma in zijn zak gaat de jonge kleermaker aan de slag. Na een lange dag werken zoekt hij ontspanning in één van de koffiehuizen in de Warmoesstraat.

Een begrip in Amsterdam

In 1866 neemt hij een oud en vervallen koffiehuis over. In korte tijd groeit het café uit tot een van de beroemdste horecagelegenheden van Amsterdam.

Tegenwoordig bestrijkt de nalatenschap van A.W. Krasnapolsky veel meer dan alleen een café. Echter, hoeveel er ook is veranderd; uitstekende kwaliteit, mooie producten en een warm welkom zijn ook in de eenentwintigste eeuw dé ingrediënten van Grand Café Krasnapolsky.

Dinner with a view

Dinner with a view

Geniet van het mooiste uitzicht van Amsterdam. Schuif aan een tafel direct aan de Dam en kijk uit op het Koninklijk Paleis. De ideale locatie na een dag uit in het Amsterdamse Centrum.

Meet
the team

Meet
the team Meet
the team

Ontmoet de sterren uit onze keuken. Marley Poulain staat aan het hoofd van ons keukenteam en heeft jarenlange ervaring in toonaangevende restaurantkeukens. Pastry Chef Maartje de Nie is gespecialiceerd in zoet! Zij creëert de mooiste gebakjes, cakes, eclairs en chocoladestukken voor onze Cake Room.

Krasnapolsky

Stay
the night

Stay
the night

Grand Café Krasnapolsky bevindt zich in het iconische Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam. Ontdek onze aantrekkelijke aanbiedingen en pakketovernachtingen via onze website of Instagram.

Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam
The White Room

The White Room

Het met een Michelin ster bekroonde fine-dining restaurant The White Room is gevestigd in een van de monumentale zalen van het hotel en dateert uit 1885. Voormalig driesterrenchef-kok Jacob Jan Boerma staat aan het roer van het restaurant, Tristan de Boer leidt de culinaire brigade als Chef de Cuisine. De seizoensgebonden ingrediënten en eigen stijl van de Boer zorgen voor een perfecte combinatie met de zure tonen en specerijen waar Boerma om bekend staat.

The White Room
Bar The Tailor

Bar The Tailor

In Bar The Tailor eren we het oude ambacht van onze stichter met op maat gemaakte cocktails. De kunst van het op maat maken is zichtbaar in ons hele menu en decor. Samen met gerenommeerd mixoloog Alex Montrose presenteren wij met trots onze speciaal samengestelde selectie cocktails, drankjes en bites. Geniet van cocktailcreaties die u passen als een handschoen!

Bar The Tailor

Instagram

Het mooiste uitzicht op de Dam. De bekende Afternoon Tea uit onze Cake Room en de fijnste champagne in beeld gebracht.

Volg ons op Instagram